Thursday, 16 April 2009

Maid

video

Forward received from DPP yahoo grp.. a must see video.. a mother should trust her instict.. I am so grateful as I'm able to take care my children.. tak sanggup anak diperbuat sebegini.. Fatin tergamam seketika tengok video ini.. though kami ade day in maid.. anak Fatin tak kasik maid jaga.. even banyak kali minta nak bawa turun anak main dan sebagainya.. (dia minta nak bawa turun main jer.. yg kat rumah.. tengok Fatin berlari pun jarang nak offer -> Fatin kata jarang sbb takut ade tapi tak ingat) ntah laa.. Fatin just tak percayakan orang luar.. nak terasa, terasa laa.. (maid selalu buat cam terasa.. biar sukar camne pun.. Fatin akan buat sendiri; ie cam tadi bawa turun Farizah turun main.. n of course Hariz, Fatin angkut sama.. sian baby Hariz complaint sejuk kot.. nak didukung jer..) cuma Farzana yang dah besar boleh beritahu/cerita lebih kurang yg Fatin terpaksa biar maid jemput from sekolah.. kami tiada kereta dan dgn 3 orang anak.. sukar Fatin nak pergi jemput sendiri.. Ya-Allah, jauhkan lah anak2 ku drpd orang2 sebegini.. ape la jadi pada anak2 itu.. siannya..

teringat adikku Fadilah yg sanggup berulang alik, bawa Zahraa n maid dia ke rumah Mama or MIL dia before g kerja sbb tak percaya untuk tinggalkan lil Zahraa sendirian dengan maid.. Lah, if you ask me.. you did a very right thing.. I would do the same if I am you.. I'm proud of you sissy.. not easy for you, yet you only do the best for your lil one.. Zahraa sgt beruntung ade Mama like u..

12 comments:

  1. pernah baca n3 pasal maid ni dari blog happyirfa. cuma sayang dia tak dapat nak upload video. tak sangka pulak dapat tengok video ni kat blog fatin. kesian sungguh kat anak2 ni kan. menjadi tempat melepaskan amarah maid yang tak mengenang budi. semoga kita sekeluarga dijauhkan oleh Allah daripada menemui manusia sebegini.aminnn......

    ReplyDelete
  2. betul la fatin.. me too, although ada maid cemana pun, mmg kena jaga anak sendiri.. tak pernah tinggal anak sekejap pun dgn maid.. takpe la, biar la walaupun duduk rumah takde progress apa pun, tapi asalkan anak2 terjaga, kita tak boleh nak gamble benda2 camni..better safe than sorry

    ReplyDelete
  3. kite pk cam tuh kn.. kate bagus sume kn xbranik tinggal baby ngan maid.. tp xsume pk cam kite, k.faten.. certain ppl xnampak nape xleh trust tinggal ngan maid? n ulang alik sume xfair utk maid.. n etc.. lah penah kene sound psal nih tau! time tuh mmg xfhm nape org leh question ape yg lah buat time tuh.. sedey gile time tuh..

    ReplyDelete
  4. siannya.. mmg kadang kena hati2 gak dengan maid ni... sian sangat dengan budak2 tu.. minta dijauhkan la perkara2 mcm ni...

    ReplyDelete
  5. salam fatin...
    u fatin fromchina.fotopages ke?

    ReplyDelete
  6. sorry u ols.this might be a very nasty comment.but if this ever to happen to my kids, memang mati la maid tu i kerjakan.by watching this clip pun tangan n kaki i dah mengigil okeh.rasa nak sepak terajang je si siot nih.seriouss..sib baik i tak tumbuk my monitor tadik.kesian sangat kat budak2 yg tak berdosa nih.gerammmmmmnyeeeeeeeeeeee.

    my family dah banyak amik maids n sume nyer tak berguna.mmg tak mengenang budi langsung derang ni.

    ReplyDelete
  7. isk, serius nangis tgk video ni.sib baik mute sound kalau dgr suara bdak tu nangis(adeke?) sure dah melalak sensorang ni haa...
    this is the reason why i still send my kiddos to the nursery, altho kalau amik maid mmg lagi sng hidup n lagi murah. at least kat nursery mmg certified ppl yg jaga n mmg kje derang jaga bdak(xyah masak/kemas etc).
    beruntung org yg dpt jaga anak2 sdiri i truly respect u guys...

    ReplyDelete
  8. apis- tpkan nursery pun takle 100% caya sgt.. anak sedara sy dihantar ke nursery yg sangat glemer di Johor... tpkan satu hari pipi anak sedaraku ditampar oleh sorang pekerja disitu...tu first time ank sedara dihantar ke nursery sbb parents dia nk bg dia belajar bersosial skit... tp jd cam tu plk..sy nmpk bekas jari2 si penampar itu...kurang a*j*r kan?? kesian budak tu...fobia terus.... ank sedaraku tu mmg agak manja dna pemalu... just imagine kalo org tu buat kat anak kite???? gerammmm rasenya...

    ReplyDelete
  9. aiyooo! takutnye! ganas giler maid ni.. tak patut betul..

    ReplyDelete
  10. br tgk video tuh..geram nyeeeeeeeeee.... raes nk sepak terajang balek maid tuhhhh!! boleh die pijak budak tuh camtuh.. eeeee... saket atinyeeee.. k.faten pass video tuh kat lah plss

    ReplyDelete
  11. omg. this is terrible! manusia ke ni?? hishh nauzubillah..mintak dijauhkan.

    ReplyDelete
  12. mama danish&sarah - amin.. moga keluarga kiter dijauhkan drpd org2 durjana begitu..

    nina - we both are the same.. at times feel like desperate housewife (with kids!) tp cam fa, bila tgk video nih.. i dont mind tade progress n etc.. asal anak2 terjamin selamat n membesar dlm keadaan terbaik.. right?

    lah - byk2 bersabar.. tidak semua org fikir seperti kiter.. moga Allah permudahkan urusan Lah n lindungi lil Zahraa sentiasa..

    Ita - itu laa.. minta dijauhkan kan.. Fatin kalu tgk lagi video nih rase marah dan sedih.. wondering camne la kakak tuh.. siannya.. patah ke tulang dia.. organ2 dalaman camne.. ya-Allah.. sedih sgt.. rase tak sanggup nak tgk dah.. :(

    Oli - huhuhu.. yes.. same Fatin..

    Aju - now worries.. sbnrnya 2nd or 3rd time watch this video with hubby, I said the same thing.. but nauzubillah..

    Apis - seperti Fara ckp.. nursery pun bukan semua boleh percaya.. begitu juga maid.. juga bukan semua jahat..(that maid i label as jahat already) few days before i read this fwd, i read one fwd yg mane anak dia meninggal di nursery sbb tak dpt bernafas.. walaupun kecuaian which is still tak sepatutnya berlaku, tp bukan dera dan seksa seperti video di atas.. ape2 pun.. as mother.. kiter perlu selalu berdoa moga anak kiter dlm peliharaanNya..

    Fara - scary kan Fara.. Fatin sblm nih ingat nak pergi kerja.. seronok sikit.. ade duit lebih sikit.. tp takpe laa.. duit boleh cari.. anak? ape2 berlaku Fatin akan menyesal seumur hidup..

    Fz - maybe dia dah biasa diperlakukan sebegitu or tgk insiden sebegitu.. siannya budak2 yg membesar begini, ntah2 bila besar jadi camtuh juga pula.. nauzubillah.. siannya.. tetiba teringat Sharlinie.. masih belum jumpa kan.. ker?

    Lah - dia sepak terajang bukan sekecil tuh pun kak Fatin dah terkejut.. bila tgk dia pijak.. kak Fatin terus cam.. tak terkata ape dah.. kejam yg amat!! Lah, I've already fwd to u last night.. mase tuh baru nak dinner.. ahaks.. dinner kol 9.30pm++

    Zaf - maybe dia kene rasuk kot.. mlm tuh nak tido asyik terbayang2 video nih.. sedih sungguh.. then bila Farizah ngamuk esoknya.. Fa teringat lagi kat budak tuh.. sayu je hati ini.. minta dijauhkan sgt kiter smeua drpd org2 jahat camtuh..

    ReplyDelete